تلفن : 88864772  |  فکس : 88319252  |  تلفن : 88864776

سوء مصرف هر گونه دارو یا مواد یا روش غیر مجاز که منجر به افزایش توانایی ورزشکار در میادین ورزشی بشود دوپینگ تلقی می شود. دوپینگ در طول تاریخ از دوران باستان که اولین دوره های المپیک برگزار می شد وجود داشته و امروزه در قالب داروهای مدرن دیده می شود. در کشورهایی مثل شوروی سابق، فنلاند و دیگر کشورها از محصولات این چنینی در ابتدا به عنوان یک برتری علمی نام برده می شد اما بعدها بخاطر مشاهده عوارض جدی آنها دیدگاه ها به چنین داروهایی تغییر یافته و قوانینی در این مورد و بعد مجمع جهانی ضد دوپینگ نیز شکل گرفت که در ایران هم برای این منظور سازمانی به نام ستاد مبارزه با دوپینگ تشکیل شده است.

در پاسخ به این سوال که چه کسانی ممکن است بیشتر به مصرف مواد نیروزا روی بیاورند کارشناس برنامه پاسخ دادند که در ابتدا تصور اولیه بر این بود که فقط ورزشکاران حرفه ای به مصرف این داروها روی می آورند اما در حال حاضر استفاده از این داروها گستردگی زیادی پیدا کرده که از حیطه ورزش خارج شده و مثلا مصرف مواد محرک (مثل شیشه) در میان زنان جوانی که می خواهند تناسب اندام داشته باشند شایع شده و این به نوعی سوء مصرف این مواد تلقی می شود. به همین دلیل دوپینگ لزوما به این معنا نیست که فقط برای رشد عضلات یا بدن سازی داروهایی مصرف شود.

دوپینگ فقط مصرف دارو یا مواد نیست. بلکه روش هایی مثل دوپینگ خون که در ورزش های استقامتی استفاده می شود هم جزو همین مبحث است. دیگر اینکه داروهای ساده ای مثل قرص های مخدر، ادرار آور یا شربت هایی که معمولا پزشکان تجویز می کنند هم می تواند مورد سوء مصرف قرار بگیرد. این مسئله مانع مصرف ورزش کاران از داروهای مجاز نیست بلکه استفاده از داروهای پزشکی تحت نظر متخصص و هماهنگی با سازمان های مرتبط با دوپینگ بلامانع است.

ضرورت اطلاع رسانی در مورد عوارض داروهای نیروزا برای تمام افراد جامعه مخصوصا جوانانی که به ورزش می پردازند غیر قابل انکار است. عوارض جدی مواد نیروزا عبارتند از؛ آتروفی بیضه(تحلیل رفتن و کوچک شدن بیضه ها)، عقیم شدن، تغییر شکل سینه ها(شکل زنانه پیدا کردن سینه ها)، سیروز کبدی یا سرطان کبد، کلفت شدن صدا، طاسی سر و جوش های چرکی روی پوست.

وقتی نوجوان ورزشکار درخواست حمایت مالی برای خرید دارو می کند خانواده باید بر دارویی که به جهت فعالیت های ورزشی استفاده می شود حتما باید نظارت داشته باشند. از آن جایی که دوران اوج ورزشی بسیار کوتاه است ورزشکاران باید مراقب باشند که ورزش آنها منجر به آسیب های غیر قابل بازگشت نشود. اگر نوجوانان در رشته های ورزشی دردناک فعالیت می کنند خانواده باید مراقب باشند که نوجوان آنها از موادی مثل حشیش یا مخدرها برای تسکین درد استفاده نکنند. در آخرین مطالعاتی که انجام شده 36 درصد از ورزشکارانی که معتاد شده اند دچار دوپینگ هم بوده اند. 

اطلاعات تماس

    • ایران - تهران - میدان هفت تیر - ابتدای خیابان بهار شیراز - جنب داروخانه دکتر ولی زاده - پلاک 189 - طبقه اول - واحد 2


این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

https://t.me/aftabmehrvarzi

https://www.instagram.com/aftabmehrvarzi

درباره کلینیک آفتاب مهرورزی

مرکز درمان سوءمصرف مواد آفتاب مهرورزی با هدف ارتقای دانش بالینی و ارایه درمان نمونه در سوء مصرف و وابستگی به مواد و مداخله در سایر رفتارهای اعتیادی زیرنظر اساتید و صاحب­نظران حوزه اعتیاد کشور در سال 1387 تأسیس شده ... ادامه جزئیات

تلفن های جدید کلینیک آفتاب مهرورزی


تلفن : 88864772
تلفن : 88864776
تلفن : 88864797

------------------------

فکس : 88319252

Scroll to top